Γιουβαρλάκια Ψαριού

Κυρίως

Θα χρειαστείτε

 

500 γρ. ψάρι,μπακαλιάρος φιλέτα ή άλλο λευκό ψάρι(πέρκα,γλώσσα)-χωρίς κόκκαλα & κεφάλια, κρατήστε τα όμως γιατον ζωμό

1 μικρό κρεμμύδι

1 κρόκος αυγού

200 γρ. ρύζι γλασέ

1/3 ματσάκι άνηθο

2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

2 λίτρα ζωμό λαχανικών

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

2 λεμόνια (ξύσμα &  ξυμό)

3 κ.τ.σ. λευκό ξίδι

2 κ.τ.σ. μουστάρδα

2 κ.τ.σ. corn flour

αλάτι & πιπέρι

Πληροφορίες

4

ΜΕΡΙΔΕΣ

15'

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

40'

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

  1. Βράστε τον ζωμό λαχανικών με τα κόκκαλα των ψαριών & τα κεφάλια μαζί και με τον γλυκάνισο.
  2. Στραγγίξτε και αφήστε το στην άκρη.
  3. Αλέστε σε έναν πολυκόφτη τα φιλέτα ψάριου, το κρεμμύδι, τον άνηθο .
  4. Προσθέστε το ρύζι ,το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
  5. Ζυμώστε καλά και πλάστε σε μικρά μπαλάκια.
  6. Βάλτε τα προσεκτικά με μια κουτάλα στο ζεστό ζωμό και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
  7. Τέλος δέστε τη σούπα αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το ξύδι,τον ξυμό λεμονιού και το corn flour.
  8. Λίγο πριν κλείσετε την φωτιά προσθέστε το και ανακατέψτε ελαφρά.

Μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται για αυτή τη συνταγή

050000409.jpg

ΧΥΤΡΑ PAL GRANITE ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ 28CM

Αποστολή της; Το χαμόγελο αυτών που αγαπάτε! Σ...

050000550.jpg

ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΟΥΠΑΣ PAL GRANITE

Εργαλείο κουζίνας με εργονομική σχεδίαση και εξ...